Eğitim Süresi: 2 Gün
Kimler Katılmalı: ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri konusunda bilgi almak isteyen, Firmalarında sistemi kurmak isteyen kişiler.
Eğitimin Amacı: Katılımcıları ISO 22000:2005 standardının gereklilikleri ve Firmalarında Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi kurmak için şartlar konusunda bilgilendirmektir.
Eğitim İçeriği:
• Gıda Güvenliği nedir?
• ISO 22000:2005 standardının kapsamı,
• Referans standartlar ve yasalar,
• ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi genel yapısı
• Dokümanların kontrolü
• Kayıtların kontrolü
• Yönetimin sorumluluğu
• Gıda güvenliği politikası
• Gıda güvenliği ekibi
• Acil durum ve ürün geri çağırma programları
• Kaynak yönetimi
• Personel hijyeni ve eğitim
• Çalışma ortamı ve çalışma Şartları
• Güvenli ürün planlama ve gerçekleştirme
• Tehlike analizi
• HACCP planının hazırlanması
• Tesise özel kritik kontrol noktalarının planlanması
• Ghp-ssop-gmp uygulamaları
• Tasarım programları ve izlenebilirlik
• İzleme ve Ölçme programları
• İç tetkikler
• Gıda güvenliği sistemi ölçme analiz ve iyileştirilmesi
• Uygun olmayan ürünlerin kontrolü
• Veri analizleri ve iyileştirmeler
• Yönetimin gözden geçirilmesi.